divendres, 4 d’abril del 2014

Oficina mòbil low-cost

Les tecnologies mòbils estan aprofitant les fites de miniaturització previstes per la llei de Moore. Això permet reduir costos a igual potencia de càlcul, permetent que equips mòbils actuals tinguin capacitats multimèdia superiors a equips d'escriptori de fa una dècada, quan va sortir Windows XP.

Posarem un exemple d'oficina mòbil low-cost que permeti realitzar tasques bàsiques d'ofimàtica amb productes que podem trobar al mercat.

Per començar ens cal:

  • Un tablet Android
  • Ratoli, teclat i hub USB.
  • Cable OTG
  • Impresora Wi-Fi
Tablet Cheesecake Tab XL 2, d'unes 9,7 polzades

Per uns 200 euros podem aconseguir un tablet Android d'unes 10 polzades, que ens permetrà fer servir les mateixes aplicacions que fem servir als smartphones.
El client de correu electronic i el navegador web ja venen inclosos al sistema operatiu, però tenim altres opcions, com el client de correu K-9 Mail i els navegadors Mozilla Firefox i Google Chrome.

Per tasques administratives tenim les aplicacions Quickoffice que permet treballar amb el formats .xls i .doc en arxius locals sense necessitat de tenir connexió de xarxa i Google Drive que permet treballar amb documents de text i fulls de càlcul però requereix de connexió amb Internet.

Google Drive i Quickoffice, aplicacions d'ofimàtica per Android

Per treballar més còmodament que amb el teclat en pantalla, amb un cable OTG, podem connectar un teclat USB al tablet, ja que les darreres versions d'Android ja reconeixen automàticament aquests dispositius.
Si a més volem connectar un ratolí, ens caldrà un hub USB, que permet connectar més d'un dispositiu al tablet, ja que habitualment només tenen un port micro USB. Aquest conjunt de dispositius d'entrada pot tenir un cost d'aproximament 30 euros. Una alternativa més costosa però còmode, pot ser l'ús de dispositius sense fils Bluetooth, que ens estalviarien uns quants cables per sobre de l'escriptori.

Hub USB i cable OTG

Les impressores modernes ja no requereixen d'una connexió física LPT o USB per poder imprimir documents. Per exemple, la impressora Brother DCP-J132W permet imprimir des de dispositius mòbils i inclús remotament des de qualsevol lloc amb connexió a internet amb la tecnologia Google Cloud Print.

 Impressora Brother DCP-J132W 

Per acabar, si les 10 polzades del tablet ens semblen poc i disposem d'un televisor d'alta definició, alguns tablets actuals, també disposen de sortida HDMI compatible amb els televisors actuals HD.

En aquest exemple, que tindria un cost aproximat de 300 euros, no hem plantejat altres alternatives com les basades en altres sistemes operatius com IOS o WP8, ja que el cost del nucli dels sistema, els tablets, ja estàn en un altre rang de preus. Això no vol dir que no es pugui muntar una oficina mòbil amb aquestes tecnologies. En tot cas s'hauria d'avaluar el seu cost en funció de les necessitats del lloc de treball.

Veurem creixer l'us de tablets a nivell profesional per la fi del suport a Windows XP?Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.