dijous, 5 de juny del 2014

Escriptori remot de Chrome

Estàs lluny de casa i vols accedir al teu ordinador?

Existeix una aplicació gratuita que ens permet fer-ho:  Chrome Remote Desktop.

Al mercat podem trobar altres aplicacions per connectar-nos remotament al nostre ordinador com TeamViewer o LogMeIn, que disposen de versions gratuïtes, però per gaudir de totes les seves funcions requereixen el pagament de subscripció.

Per fer servir Chrome Remote Desktop, ens cal tenir un compte de Google i un ordinador amb el navegador Google Chrome instal·lat.

Que son les Chrome Apps?

El navegador Google Chrome ens ofereix la possibilitat d'afegir aplicacions dins del navegador de manera similar a com ho fan els telèfons mòbils intel·ligents Android o IOS.

Aquestes web apps o aplicacions web, a dins de Chrome s'anomenen Chrome Apps, i es poden adquirir a traves de la Chrome Web Store:



Instal·lar Chrome Remote Desktop

Des del navegador Chrome obrim la pàgina  https://chrome.google.com/webstore i cerquem "Chrome Remote Desktop".



Pitjant el boto "FREE" afegirà l'aplicació a dins del navegador Chrome.

Si s'ha realitzat la instal·lació correctament a Chrome anant a l'adreça chrome://apps/ hauriem de veure les aplicacions instal·lades, i entre elles "Escriptori remot de Chrome".



El primer cop que hi entrem, ens demanarà autorització per configurar l'accés remot a l'ordinador:




Seguint l'assistent ens demanarà assignar un PIN numèric d'un mínim de 6 xifres.

Un cop configurat, tindrem un panell on configurar les connexions. Des de un altre equip configurem de la mateixa manera l'accés remot, i ens trobarem una pantalla amb la llista d'equips.



per connectar-nos a un, només haurem de clicar sobre la icona de l'equip. Tot seguit ens demanarà el pin que haguem configurat:



Aplicació per a telèfons mòbils

A més de l'aplicació per Chrome, des de fa un mes, l'escriptori remot de Chrome disposa d'aplicació per a telèfons Android. És gratuita i es pot trobar a Google Play:

Chrome Remote Desktop


A dins de l'aplicació apareix la llista dels equips vinculats al nostre compte. En cas de que no estiguin connectats a internet o apagats la icona apareixerà atenuada en gris:





Seleccionant l'equip ens demanarà el PIN d'accés.




Un cop introduïda la contrasenya veiem l'escriptori i el missatge d'advertència que mostra l'activitat de connexió remota a un requadre gris de vora verda, que ens indicaria l'accés en cas de que es fes sense el nostre consentiment. En tot moment es pot interrompre l'accés pitjant al botó "Dejar de compartir".

La necessitat de tenir una sessió de Google iniciada i el PIN numèric, i l'advertència en pantalla, fan d'aquesta una aplicació prou segura, o tan segura com la complexitat de la contrasenya de Google.

Recordem la importància de fer servir contrasenyes adequades i diferents per a cada servei que utilitzem a internet, la nostra intimitat i la possibilitat de ser suplantats depèn d'aquesta senzilla mesura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.