divendres, 14 de febrer del 2014

Com renovar una subscripció de WhatsApp

Als serveis que podem trobar en línia, podem trobar serveis gratuïts, serveis de pagament i serveis "freemium" (de "free" + "premium" que indica que té serveis bàsics gratuïts i serveis avançats de pagament).

Dins de les aplicacions de missatgeria trobem que funcionen amb els tres models: Telegram (gratuit), WhatsApp (pagament) i LINE (Freemium).

A continuació explicarem com realitzar el pagament d'una subscripció de l'aplicació WhatsApp per a dispositius Android. Hem pixelat part de les imatges amb informació personal per protegir la privacitat.

Abans de caducar la subscripció de WhatsApp rebrem al mòbil avisos com el següent:


Si piquem a "Info de pagament" anirem a la següent pantalla que ens dona tres opcions de pagament i on podem seleccionar el temps de subscripció (1 any, 3 anys o 5 anys):


Qualsevol de les tres formes de pagament, implica facilitar en algun moment un numero de targeta de crèdit.

La primera opció és Google Wallet, que és la forma de pagament per comprar aplicacions al Play Store dels dispositius amb sistema operatiu Android, vincular al nostre compte de Google Mail.
La segona opció, PayPal és una altra forma de pagament comuna a Internet, popularitzat per les pàgines de compres on-line eBay i Amazon.
La tercera opció d'enviar una URL de pagament, serveix per enviar una adreça d'una pàgina especial d'Internet per fer el pagament fora de l'aplicació.

Si seleccionem la primera opció, Google Wallet ens apareixerà la següent pantalla dins de l'aplicació:


Si tenim un compte de Google Play i hem comprat alguna aplicació amb anterioritat, aquest és el mètode més senzill. Només hem de pitjar "COMPRA" i seguir les instruccions en pantalla. 
Si no tinguéssim configurada alguna forma de pagament pel compte de Google Play, ens donarà les instruccions per afegir les dades d'una targeta de crèdit.

Si seleccionem la segona opció, PayPal ens obrirà una pàgina al navegador i apareixerà la següent pantalla:
Si tenim creada amb anterioritat un compte de PayPal, sellecionem "Pagar con PayPal", si no, seleccionem "Pagar con tarjeta" i ens donarà les instruccions de com crear un compte de PayPal i afegir les dades de la targeta de crèdit.

En aquest exemple farem servir la tercera opció, l'enviament d'una URL de pagament. Aixó ens generarà un missatge de correu amb una adreça d'internet especial per realitzar el pagament, que podem enviar a qualsevol destinatari. En aquest cas ens ho enviarem a nosaltres mateixos. Aixó pot ser convenient per realitzar el pagament des de un altre dispositiu on ens sigui més còmode treballar, per exemple un PC d'escriptori.Si seguim l'enllaç del missatge rebut, se'ns obrirà una pàgina al navegador on ens indicarà el teléfon i l'import a pagar. Les opcions de pagament son les mateixes que hem vist abans i si no tenim un compte donat d'alta ens demanarà de crear-lo:


En el nostre cas seleccionem Google Wallet, on ja tenim configurada una targeta de crèdit:Confirmem que les dades són correctes (numero de telèfon, import...) i si tot és correcte podem procedir amb el botó "Compra".

Apareixerà un missatge de confirmació amb la nova data de caducitat del servei.

Si no voleu pagar la susbscripció de WhatsApp, podeu fer servir alternatives com Telegram que és gratuït i del qual hem fet aquesta ressenya, o LINE que és un servei "freemium" on es paguen altres serveis com emoticones adicionals que LINE anomena "stickers" (enganxines).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.