divendres, 5 de juliol del 2013

Empreses en el núvol - Ressenya llibre

Ara que venen vacances és un bon moment per gaudir de les lectures estiuenques.

Des d'ISM us recomanem el llibre "Empreses en el núvol Claus per entendre la Internet Global" d'en Jordi Torres, catedràtic a la UPC Barcelona Tech.

Aquest amè llibre fa una introducció entenedora als conceptes relacionats amb el cloud computing o informàtica en el núvol, que és com es van anomenant els serveis basats en Internet que ens permeten accedir a continguts públics o privats des de qualsevol dispositiu.

Des de una perspectiva divulgativa s'expliquen les avantatges i inconvenients de fer servir aquests serveis, des del punt de vista energètic, econòmic i social, i el canvi de paradigma suposa consumir serveis informàtics a través de quotes mensuals com si es tractés dels serveis tradicionals com electricitat, gas o aigua.

Pràcticament tota empresa o particular que faci servir un smartphone (telèfon intel·ligent), està utilitzant encara que no ho sàpiga la informàtica en el núvol, i tenir els conceptes clars pot ajudar a prendre decisions de com administrar aquestes dades profesionals i personals.Més informació:

Empreses en el núvol Claus per entendre la Internet Global

El llibre a la Xarxa de Biblioteques Municipals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.